+A   |  -A
ппп: 209 | ввв: 67663
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Соопштенија по области
              

Соопштението е од областа: Цени

Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи, вкупно, април 2017 година

четврток, 15 јуни 2017


Според податоците на Државниот завод за статистика (МАКСТАТ), во април 2017, продажните цени на
производителите на индустриски производи, вкупно, се повисоки за 0.1% на месечно ниво, а за 4.6% на
годишно ниво.


Во април 2017, во споредба со март 2017, продажните цени на производителите на индустриски производи,
вкупно, се повисоки во секторот Рударство и вадење на камен за 0.7% и во секторот Снабдување со електрична
енергија, гас, пареа и климатизација за 1.0%, а во секторот Преработувачка индустрија се на исто ниво.


Во април 2017, во споредба со април 2016, продажните цени на производителите на индустриски производи,
вкупно, се повисоки во секторот Рударство и вадење на камен за 21.4%, во секторот Преработувачка индустрија
за 3.4% и во секторот Снабдување со електрична енергија, гас, пареа и климатизација за 1.3%.

  Преземи го соопштението во целост

  Преземи табели

Податоците во објавеното соопштение се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот.

За подетални информации јавете се кај:

;  

контакт тел: +389 2 3295 666 

е-пошта: press@stat.gov.mk 

  
© Државен завод за статистика