+A   |  -A
ппп: 2025 | ввв: 236858
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Соопштенија по области
              

Соопштението е од областа: Енергија

Енергија, ноември 2017 - претходни податоци

четврток, 25 јануари 2018


Електрична енергија, природен гас, јаглен и нафтени продукти, ноември 2017

Според податоците на Државниот завод за статистика (МАКСТАТ), во ноември 2017 година, во Република Македонија,
вкупната потрошувачка по видови енергенти изнесува: 669 176 МWh електрична енергија, 36.546 мил. нм3 природен
гас, 439 293 тони јаглен и 88 048 тони нафтени продукти.
Бруто-домашното производство на електрична енергија учествува со 75.4% во бруто-домашната потрошувачка на
електрична енергија, додека 96.7% од вкупната потрошувачка на јаглен се употребени за производство на електрична
енергија.

  Преземи го соопштението во целост

  Преземи табели

Податоците во објавеното соопштение се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот.

За подетални информации јавете на:

контакт тел: +389 2 3295 666 

е-пошта: press@stat.gov.mk 

    Соопштенија
 
 
  Последно соопштение
  Сите соопштенија
  Методолошки објаснувања

  Календар на објавување

 Метаподатоци

  Месечен извештај за хидроцентралите, 2015 (ЕНЕ.1)
  Месечен извештај за рафинериите, 2015 (ЕНЕ.10)
  Месечен извештај за дистрибутерите на природен гас, 2015 (ЕНЕ.11)
  Месечен извештај за деловните субјекти кои тргуваат со енергенти, 2015 (ЕНЕ.12)
  Месечен извештај за потрошувачката на енергенти и видови енергии на деловниот субјект, 2015 (ЕНЕ.13)
  Месечен извештај за електрична енергија, 2015 (ЕНЕ.15)
  Месечен извештај за огревно дрво, 2015 (ЕНЕ.16)
  Месечен извештај за термоцентралите, 2015 (ЕНЕ.2)
  Месечен извештај за индустриските топлани (енергани) и за комбинираните електрани, 2015 (ЕНЕ.3)
  Месечен извештај за деловните субјекти - производители и дистрибутери на топлина, 2015 (ЕНЕ.6)
  Месечен извештај за деловните субјекти - производители на јаглен (рудници на лигнит), 2015 (ЕНЕ.9)

   МАКСтат База


© Државен завод за статистика