+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Соопштенија по области
              

Соопштението е од областа: Економски сметки во земјоделството

Регионални сметки во земјоделството, 2016 година

петок, 21 септември 2018


Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2016 година, во креирањето на бруто-додадената
вредност во земјоделството во Република Македонија, најголемо учество има Југоисточниот Регион со 29.7 %, потоа
Пелагонискиот со 22.1 % итн., додека најмало учество имаат Североисточниот и Југозападниот Регион со 4.2 %.
Во создавањето на вредноста на растителното производство во Република Македонија, најголемо учество има
Југоисточниот Регион со 35.9 %, додека во создавањето на вредноста на добиточното производство, најголемо
учество има Пелагонискиот Регион со 19.9 %.
  Преземи го соопштението во целост

  Преземи табели

Податоците во објавеното соопштение се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот.

За подетални информации јавете на:

контакт тел: +389 2 3295 666 

е-пошта: press@stat.gov.mk 

  
© Државен завод за статистика