+A   |  -A
ппп: 348 | ввв: 72390
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Соопштенија по области
              

Соопштението е од областа: Цени

Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на странски пазари, април 2017 година

четврток, 15 јуни 2017


Според податоците на Државниот завод за статистика (МАКСТАТ), во април 2017, продажните цени на
производителите на индустриски производи на странски пазари се повисоки за 0.1% на месечно ниво, а за
9.8% на годишно ниво.


Во април 2017, во споредба со март 2017, продажните цени на производителите на индустриски производи на
странски пазари се повисоки во секторот Рударство и вадење на камен за 1.0%, а во секторот Преработувачка
индустрија се на исто ниво.


Во април 2017, во споредба со април 2016, продажните цени на производителите на индустриски производи на
странски пазари се повисоки во секторот Рударство и вадење на камен за 40.3%, а во секторот Преработувачка
индустрија за 6.5%.

  Преземи го соопштението во целост

  Преземи табели

Податоците во објавеното соопштение се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот.

За подетални информации јавете се кај:

;  

контакт тел: +389 2 3295 666 

е-пошта: press@stat.gov.mk 

  
© Државен завод за статистика