+A   |  -A
ппп: 16993 | ввв: 642892
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Соопштенија по области
              

Соопштението е од областа: Внатрешна трговија

Индекси на прометот во секторот Трговија, јули 2018 година

петок, 31 август 2018


Според претходните податоци на Државниот завод за статистика, во трговијата на мало, во јули 2018 година, во
споредба со јули 2017 година, гледано по групи и класи, зголемување на прометот е забележано во групите: Трговија
на мало со храна, пијалаци и тутун (номинално за 13.4 %, а реално за 10.6 %), Трговија на мало со непрехранбени
продукти, освен гориво (номинално за 7.4%, а реално за 5.2 %) и Трговија на мало, освен трговија со горива (номинално
за 10.3 %, а реално за 7.9 %).
Во групата Трговија на мало со автомобилски горива, прометот номинално е зголемен за 16.2 %, а реално е намален
за 4.7 %).
  Преземи го соопштението во целост

  Преземи табели

Податоците во објавеното соопштение се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот.

За подетални информации јавете на:

контакт тел: +389 2 3295 666 

е-пошта: press@stat.gov.mk 

  
© Државен завод за статистика