+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


Македонија во бројки, 2018

 


Почитувани корисници,

Пред нас е најновото издание на публикацијата „Македонија во бројки”, статистички приказ на демографските и социоекономските состојби во државата.

Почнувајќи со податоците за општите и регионалните статистики, населението и социјалните статистики, преку податоците за економијата, финансиите, приходите, потрошувачката и цените, како и податоците за земјоделството, индустријата, градежништвото, енергијата и трговијата, статистичкиот приказ води до податоците за транспортот, туризмот и споредба на државата со земјите од Европската Унија и пошироко.

Иако мала по формат, оваа публикација содржи бројни статистички податоци и информации од спроведените статистички истражувања што се преточени во табели, графикони и мапи. Прикажани на ваков начин, статистичките податоци се лесни за разбирање и користење. .

Се надеваме дека ова содржински богато, џебно издание на „Македонија во бројки” ќе најде широка примена во општеството и ќе биде корисен прирачник во секојдневното работење.


           
Датум на издавање: 14.06.2018
PDF:   Преземи ја публикацијата
     
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 80
ISBN:
ISSN: 1857 - 6761
Јазик: македонски и англиски

 
                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 


  Публикации
   
 
  Сите публикации
  
 
© Државен завод за статистика