+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


Жените и мажите во Македонија, 2017

 


Почитувани корисници, пред вас е десеттото издание на публикацијата „Жените и мажите во Република Македонија“, подготвено врз основа на податоците кои Државниот завод за статистика ги прибира преку своите сè поразвиени родови статистики. Имајќи ја предвид содржината на претходните изданија, во ова издание се обидовме да го продолжиме континуитетот на објавените податоци, но и да презентираме нови содржини кои ќе ви овозможат да добиете слика за демографските карактеристики на жените и на мажите во Република Македонија, како и нивната застапеност во социјалниот и економскиот живот на земјата.
Презентираните индикатори од родовите статистики ни овозможуваат да го следиме процесот на воспоставување на еднаквите можности и еднаквиот третман на жените и на мажите во разни области од животот: образованието, вработувањето, правосудството, културата, социјалната заштита.


           
Датум на издавање: 11.09.2017
PDF:   Преземи ја публикацијата 4.3Mb
     
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 97
ISBN: 978-608-227-275-7
ISSN:
Јазик: македонски и англиски

 
                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 


  Публикации
   
 
  Сите публикации
  
 
© Државен завод за статистика