+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


Сторители на кривични дела, 2016

 


Во оваа публикација се презентирани статистички податоци за пријавени, обвинети и осудени полнолетни лица и деца -сторители на кривични дела за 2016 година, а дадени се и споредливи податоци за периодот 2007- 2016 година.

Овие податоци се резултат на редовните годишни статистички истражувања и обезбедуваат информации за сторителите на кривични дела во сите фази на постапката, почнувајќи од поднесувањето на пријавата, до правосилноста на пресудата.

При дефинирањето на содржината на прикажаните податоци водевме сметка за потребите на корисниците, особено на државните органи и научно-истражувачките институции кои се занимаваат со проучување на појавите на криминалитет.

Се надеваме дека публикацијата ќе наиде на добар прием кај сите корисници.

Забелешките и предлозите за подобрување на содржината на изданието, Државниот завод за статистика ќе ги прими со благодарност.


           
Датум на издавање: 19.07.2017
PDF:   Преземи ја публикацијата 999KB
Excel:    Преземи табели  
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 133
ISBN: 978-608-227-273-3
ISSN: 1409-8997
Јазик: македонски и англиски

 
                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 


  Публикации
   
 
  Сите публикации
  
 
© Државен завод за статистика