+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


Македонија во бројки, 2017

 


Државниот завод за статистика (МАКСТАТ) ви ја дава Република Македонија на
дланка преку најновото издание на „Македонија во бројки”, статистичка приказна
за демографските и социоекономските состојби во државата.
Почнувајќи со податоците за општите и регионалните статистики, населението и
социјалните статистики, преку податоците за економијата, финансиите, приходите,
потрошувачката и цените, како и податоците за земјоделството, индустријата,
градежништвото, енергијата и трговијата, статистичкиот приказ води до податоците
за транспортот, туризмот и споредба на државата со земјите од Европската унија
и пошироко.
Иако мала по формат, оваа публикација содржи бројни статистички податоци и
информации од спроведените статистички истражувања коишто се преточени во
табели, графикони и мапи. Прикажани на ваков начин, статистичките податоци се
лесни за разбирање и користење.


           
Датум на издавање: 27.06.2017
PDF:   Преземи ја публикацијата
     
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 86
ISBN:
ISSN: 1857 - 6761
Јазик: македонски и англиски

 
                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 


  Публикации
   
 
  Сите публикации
  
 
© Државен завод за статистика