+A   |  -A
ппп: 2009 | ввв: 218075
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Соопштенија по области

  Соопштенија


  Последно соопштение

  Сите соопштенија

  Методолошки објаснувања

  Календар на навременост

  МАКСтат база

  Соопштенија
   

  Методолошки објаснувања
 
   МАКСтат база
  Соопштение: Активно население

07.12.2017   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работна сила, III тримесечје од 2017 година
07.09.2017   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, II тримесечје од 2017 година
09.06.2017   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работната сила, I тримесечје, 2017 година
20.03.2017   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работна сила, 2016
09.03.2017   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, IV тримесечје, 2016 година
09.12.2016   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, III тримесечје, 2016 година
09.09.2016   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, II тримесечје, 2016 година
09.06.2016   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работната сила, I тримесечје 2016 година
18.03.2016   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, 2015
09.03.2016   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работната сила, IV тримесечје, 2015 година
11.12.2015   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работната сила, III тримесечје 2015 година
11.09.2015   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работната сила, II тримесечје 2015 година
09.06.2015   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работната сила, I тримесечје, 2015 година
12.03.2015   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работната сила, IV тримесечје 2014 година
12.12.2014   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работната сила, III тримесечје, 2014 година
12.09.2014   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работната сила, II тримесечје 2014 година
12.06.2014   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, I тримесечје, 2014 година
14.03.2014   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работната сила, IV тримесечје, 2013 година
17.12.2013   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работна сила, III тримесечје 2013 година
17.09.2013   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работната сила, II тримесечје 2013 година
17.06.2013   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работната сила, I тримесечје од 2013 година
18.03.2013   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работната сила, IV тримесечје, 2012 година
17.12.2012   Активно население во Република Македонија,резултати од Анкетата за работна сила,III тримесечје, 2012 година
17.09.2012   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работната сила,
II тримесечје, 2012 година
15.06.2012   Активно население во Република Македонија - Резултати од Анкетата за работната сила, I тримесечје, 2012 година
23.03.2012   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работната сила, IV тримесечје, 2011 година
30.12.2011   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работната сила, III тримесечје, 2011 година
30.09.2011   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работната сила, II тримесечје, 2011 година
27.06.2011   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работната сила, I тримесечје, 2011 година
24.03.2011   Резултати од Анкетата за работната сила, IV тримесечје, 2010 година
28.12.2010   Активно население во Република Македонија. Резултати од Анкетата за работната сила, III тримесечје, 2010 година
05.10.2010   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работната сила, II квартал, 2010 година
22.06.2010   Активното население во првиот квартал од 2010 година бележи пораст од 0,7% во однос на истиот период од претходната година


Следни соопштенија од областа: Пазар на труд
    
22.02.2018Просечна месечна исплатена нето-плата по вработен12.2017 
22.02.2018Просечна месечна исплатена бруто-плата по вработен12.2017 
02.03.2018Слободни работни местаIV.2017 
09.03.2018Активно населениеIV.2017 
23.03.2018Просечна месечна исплатена нето-плата по вработен01.2018 
23.03.2018Просечна месечна исплатена бруто-плата по вработен01.2018 
17.04.2018Анкета за цена на труд2016 
23.04.2018Просечна месечна исплатена бруто-плата по вработен02.2018 
23.04.2018Просечна месечна исплатена нето-плата по вработен02.2018 
21.05.2018Просечна месечна исплатена нето-плата по вработен03.2018 
21.05.2018Просечна месечна исплатена бруто-плата по вработен03.2018 
01.06.2018Слободни работни местаI.2018 
08.06.2018Активно населениеI.2018 
22.06.2018Просечна месечна исплатена нето-плата по вработен04.2018 
22.06.2018Просечна месечна исплатена бруто-плата по вработен04.2018 
20.07.2018Просечна месечна исплатена бруто-плата по вработен05.2018 
20.07.2018Просечна месечна исплатена нето-плата по вработен05.2018 
21.08.2018Просечна месечна исплатена бруто-плата по вработен06.2018 
21.08.2018Просечна месечна исплатена нето-плата по вработен06.2018 
03.09.2018Слободни работни местаII.2018 
  Објавени соопштенија од областа:   Пазар на труд

Просечна месечна исплатена нето-плата по вработен
Просечна месечна исплатена бруто-плата по вработен
Слободни работни места
Структура на заработувачката на вработените
Анкета за цена на труд
Активно население
Издатоци на работодавецот по вработен
Анкета за образование на возрасни лица


© Државен завод за статистика