+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна
Веб-страницата www.stat.gov.mk користи колачиња кои се потребни за целосна функционалност на страницата. Со Вашето присуство на нашата веб-страница се подразбира дека се согласувате за користењето на овие колачиња. За повеќе детали прочитајте ја Политиката за колачиња. Последни објавени соопштенија

Индекси на прометот во индустријата, ноември 2020 година
петок, 15 јануари 2021

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на прометот во индустријата, вкупно, во ноември 2020 година, во однос на ноември 2019 година, изнесува 97.4.

Според главните индустриски групи, вкупниот промет во индустријата во ноември 2020 година, во однос на ноември 2019 година, бележи пораст кај Интермедијарни производи, освен...   102


Деловни тенденции во преработувачката индустрија, декември 2020 година
петок, 15 јануари 2021

Според оценката на раководителите на деловните субјекти, индикаторот на доверба во преработувачката индустрија во декември 2020 година е зголемен за 0.2 процентни поени во однос на ноември 2020 година и изнесува 13.7, а во однос на декември 2019 година е намален за 8.5 процентни поени.

Состојбата на обезбеденоста на...   51  
15.01.2021Туризам, ноември 2020 година
14.01.2021Издадени одобренија за градење, ноември 2020 година
11.01.2021Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на странски пазари, ноември 2020
11.01.2021Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи, вкупно, ноември 2020
11.01.2021Индекси на увозните цени од одделот Кокс и рафинирани нафтени производи (19), ноември 2020 година
08.01.2021Индекси на трошоците на животот и цените на мало, декември 2020 година
08.01.2021Стоковна размена со странство, јануари – ноември 2020 година
05.01.2021Индекс на цените на угостителските услуги, декември 2020 година


Следни соопштенија
     
18.01.2021Индекси на цените во земјоделството12.2020
21.01.2021Просечна месечна исплатена бруто-плата по вработен11.2020
21.01.2021Просечна месечна исплатена нето-плата по вработен11.202
25.01.2021Енергија, месечни податоци - претходни податоциXI.2020
28.01.2021Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар 12.2020
29.01.2021Индекси на бројот на работниците во индустријата12.2020
29.01.2021Индекси на индустриското производство12.2020
29.01.2021Индекси на прометот во секторот Трговија - претходни податоци12.2020
05.02.2021Индекси на цените во угостителството01.2021
08.02.2021Стоковна размена со странство - претходни податоци01-12.2020


   Последни објавени публикации


  Месечен статистички извештај 
  вторник, 29 декември 2020

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички серии...

 
  HyperLink  МакСтат избор 
  вторник, 29 декември 2020

 

Како дел од европското статистичко семејство, Државниот завод за статистика, во ова издание, на еден
поинаков начин презентира податоци за Република Северна Македонија и преку...

 
  HyperLink  Месечен статистички извештај  
  понеделник, 30 ноември 2020

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички серии...

 
  HyperLink  Месечен статистички извештај , 10.2020 
  петок, 30 октомври 2020

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички серии...

 
  HyperLink
Видеа и промотивни материјали
Инфлација

Индустрија

Невработени

БДП
 
© Државен завод за статистика